top of page
Search
  • Writer's pictureMiek

Een beestachtige zaternacht

Updated: Jan 10, 2020


Het is 00:56u. Ik ben alleen thuis en ik lig muisstil op de vloer in mijn huiskamer. Mijn lichaam in opperste staat van paraatheid, alleen mijn ogen bewegen soms. Snel knipper ik met rechts, links, rechts, links, rechts.

Daarna gaat mijn hoofd op vanuit mijn nek, alsof ik mijn oren spits.

Alleen kan dat niet want mijn oren zijn nu gaten aan weerszijden van mijn kop. Mijn tong komt ver uit mijn bek en is er weer in terug nog voordat je kunt zien welke bewegingen die lange lap allemaal maakte.

Alles om mij heen heeft zin in dit spel en doet mee. Mijn houten vloer en planten spelen dat ze een tak in de jungle zijn. En de centrale verwarming en de lamp aan mijn plafond spelen vol overtuiging de zon in de tropen.

Ik lig hier nu 1uur en 24 minuten. Alleen weet ik dat niet want ik kan niet klokkijken.

Mijn buurvrouw boven beweegt zich door haar huis. Als mens gedraagt ze zich irritant en als beest al niet veel beter. Ze is bij deze aangenomen voor de rol als natuurlijke vijand boven mij in de boom.

Mijn vingers en tenen zijn klauwen. Ik til 1 vinger op en leg hem snel weer neer. Ik wil niet door haar opgegeten worden dus ik beweeg zo min mogelijk. Ik hoor haar niet meer. Misschien heeft ze me gezien en houdt ze zich stil om me op te vreten.

Ik til mijn been op, en zet mijn voet op de grond zodat ik snel naar een andere tak kan springen als het nodig is. Ik slik. Ik verander van kleur en ga op in mijn omgeving.

Er land een vlieg voor mijn neus. “Lekker” denk ik.

Ik wacht tot ie dichterbij is gekomen en steek dan heel snel mijn tong uit om ‘m met huid en haar te grijpen en in 1x achterover te slaan.

Shit. Mis.

Mijn kop gaat weer op. En mijn schouders iets naar achteren.

Ik ben een varaan. Met trots.

En ik beweeg alleen als het écht moet.

Heel anders dan ik gewend ben te bewegen als ik geen varaan ben.

Ik besef dat ik bijna echt een vlieg had opgegeten en besluit mijn onderzoek, op dit moment, voor genoeg geweest.

“It’s a wrap” zeg ik tegen mijn omgeving. De buurvrouw blijft een trut maar de vloer, planten, lamp en CV uiten zich teleurgesteld. “Sorry guys” ik stel hen gerust door te zeggen dat we dit snel weer gaan doen.

Ik zit op de bank en denk na over mijn zaternacht. Dit was echte vette shit man!

Als iemand me maandag vraagt hoe mijn weekend geweest is, kan ik zonder jokken vertellen dat ik heb gefeest als een beest.

41 views0 comments

Recent Posts

See All

Een rare nachtmerrie

Voor de verandering hadden we een keer een rustige nachtdienst; Alle patiënten lagen te slapen, de medicijnen voor de volgende dag waren uitgezet, de afdeling was opgeruimd, de kasten waren aangevuld,

Hoppaaaaaaa!

Het waren mijn laatste weken als leerling in mijn eindstage op een revalidatie afdeling waar ik over mezelf leerde dat ik het motiveren en stimuleren van patiënten één van de mooiste aspecten van dit

Een slechte start

Ik ruik sigarettenrook op de gang. Het lijkt van kamer 30 te komen. De patiënt van die kamer is al eerder betrapt en aangesproken op stiekem roken. Ik verzorg de beste man vandaag voor het eerst en he

Comments


bottom of page